Пълнено пиле с плънка от сирене

23/08/2012
А. Борисова
отА. БорисоваНовак
"Знаете, че всяко пиле, което просто е изпечено, без да е напълнено с някаква вкусна плънка, е донякъде пропиляно "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 131
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 цяло пиле (1.5 кг)
  • сол
  • черен пипер
  • масло - краве, за намазване
  • соев сос - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • горчица - 2 ч.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • за плънка
  • сирене - 200 г краве
  • кашкавал - 100 г
  • чесън - 5 скилидки
  • хляб - 2 филии сух, само средата
  • риган - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете соевия сос, горчицата, кетчупа, сол, черен и черен пипер. Добре объркайте сместа и намажете почистеното пиле отвън и вътре обилно. Оставете го да се маринова за 40 минути.

Отделно смесете натрошеното сирене, нарязания на малки кубчета кашкавал, пресования чесън и раздробените средички от двете филии хляб. Овкусете плънката с малко зехтин и риган.

Напълнете пилето с плънката и затворете отвора с клечки за зъби или го зашийте. Сложете пълненото пиле в намазнена тава и намажете бучка масло. Покрийте тавата с фолио.

Сложете ястието да се пече в предварително загряна на 220 градуса фурна за 10-15 минути, след което намалете на 180 градуса и доизпечете. Най-накрая запечете пълненото пиле с плънка от сирене без фолио, за да хване апетитна коричка.подобни рецепти тук

5 7
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!