Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Камби с плънка от телешка кайма и зеленчуци

Камби с плънка от телешка кайма и зеленчуци

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Камби с плънка от телешка кайма и зеленчуци
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
18/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пълнените чушки никога не са изглеждали по-апетитно"

Необходими Продукти

  • камби - 8 бр. едри
  • За плънката
  • кайма - 300 г, телешка
  • бульон - 1 ч.ч. телешки
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • домат - 1 бр.
  • тиквичка - 1/3 бр.
  • чушка - 1/2 бр. червена
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка, по желание
  • магданоз - 1/2 връзка, пресен
  • риган - 1 с.л. изсушен
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • растителна мазнина - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязваме горната част на камбите, за да се получат капачета. Почистваме ги от семето.

Измиваме ориза и го накисваме с топла вода за 30 минути.

Домата настъргваме, а лука, моркова, чушката, тиквичката и чесъна нарязваме на ситно. Запържваме зеленчуците в мазнината до златисто за 5 минути.

Нарязваме на ситно магданоза и го смесваме с каймата. Добавяме отцедения ориз, ригана, черния пипер и посоляваме.

Напълваме камбите с готовата плънка. Поставяме капачетата им и ги поставяме плътно в дълбока тава.

Заливаме с 1 ч.ч. горещ телешки бульон.

Загряваме фурната до 180 градуса. Печем пълнените чушки за около 1 час, покрити с алуминиево фолио.

10 минути, преди да ги извадим от фурната, отстраняваме фолиото. Сервираме с подходяща салата според сезона и млечен сос по желание.

Камбите с плънка от телешка кайма и зеленчуци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: