Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Задушено Агнешко»Агнешко бутче с гъби, задушено във вино

Агнешко бутче с гъби, задушено във вино

Агнешко бутче с гъби, задушено във вино1 / 2
08/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 и 1/2 кг
  • масло - 1 пакетче
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч. топла
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • гъби - 200 гр
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчето се запържва от двете страни в масло, без да се боде с вилица при обръщането. Посолява се.

Залива се с топлата вода и бялото вино. Прибавят се доматеното пюре, размито в малка вода, и нарязаните гъби.

Ястието се готви в захлупена тенджера на тих огън. Ако е необходимо, се полива още топла вода.

Трябва да остане сос, който се сервира отделно в сосиера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: