Пиле със зеленчуково руло

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689731
Пиле със зеленчуково руло
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
21/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пиле - 3 бутчета (цели)
  • майонеза - 1 опаковка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • горчица - 1 ч.л.
  • сол
  • За рулото
  • бутертесто - 1 опаковка
  • спанак - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. (червена)
  • масло - 50 г
  • сметана - 50 мл
  • яйца - 2 бр.
  • зеленчуков бульон - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме пилето. За целта в купа смесваме майонезата, наситнения магданоз, горчицата и солта. Подреждаме бутчетата в тавичка и ги намазваме с вече приготвената смес, като сипваме малко водичка на дъното. Печем на 200 градуса до готовност.

През това време приготвяме рулото, като започваме с плънката. В тиган разтопяваме маслото и запържваме в него наситнения лук. После добавяме нарязаните на малки и тънки лентички чушка, морков и спанак.

Запържваме за 3-4 мин и заливаме с горещия зеленчуков бульон. Оставяме на котлона, докато течността се изпари и остане само мазнината. След това снемаме от котлона и оставяме да изстине.

През това време разбъркваме сметаната с едно яйце и сол. Така получената смес прибавяме към вече изстиналите зеленчуци. Плънката е готова.

Разстиламе бутертестото и леко го разточваме. В единия му край намазваме с 1/3 от другото яйце (разбито). Разпределяме плънката и завиваме на руло. Прехвърляме го в тава (върху кухненска хартия).

Намазваме обилно с останалото яйце и печем на 180 градуса до готовност.

При поднасянето сервираме чиния с едно цяло бутче и няколко парчета от рулото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: