Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Диетично зеленчуково пиле в тиган

Диетично зеленчуково пиле в тиган

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Диетично зеленчуково пиле в тиган
Снимка: Величка Калева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"С две думи - голяма вкусотия, а ако трябва да го опишем с повече - наистина голяма вкусотия, която може да хапвате често, защото е диетична"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 копанчета и филето
  • карфиол - около 15 розички
  • чушки - 2 бр., големи
  • моркови - 3 големи
  • лук - 2 глави
  • чесън - 10 - 11 скилидки
  • лют червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 1 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като пилето се опърли и измие, се отделят копанчетата и бялото месо, което се нарязва на четири.

След загряването на тигана се поставят в него олиото, нарязаният на полумесеци лук, пилешкото, чушките на ленти, морковите на разполовени кръгчета, карфиолът на розички, чесънът – половината нарязан, и останалият на цели обелени скилидки, лютият и черният пипер, и солта.

Залива се с вода, която да достига до средата на продуктите, и се похлупва с капак. Разбърква се от време на време.

Ястието става готово бързо. Ако има нужда от малко вода, му се долива, но би трябвало тя да е достатъчна, защото яденето е под капак.

Готви се до готовност. Поръсва се с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: