Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Квадратна лазаня

Квадратна лазаня

Квадратна лазаня
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
27/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 250 г + 1 к.ч. от водата на на лазанята
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • бекон - 3 слайса
  • доматен сос - 1/2 буркан
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • босилек
  • магданоз
  • бешамел
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се корите лазаня по указание - в гореща вода за 3-4 минути с малка бучка масло и се отцеждат с решетъчна лъжица, без да се поставят една върху друга да не слепнат.

В загрято олио се запържва нарязан лук и ситно нарязан бекон, добавя се кайма да стане на трохи и накрая сипваме доматения сос. Овкусява се с подправките и когато сгъсти, се сваля от котлона.

Приготвя се и сос Бешамел по познатия начин, масло в тиган се загрява, добавя се брашно, разбъркваме и сипваме прясното мляко. Поръсва се със сол и черен пипер и готвим, докато се сгъсти.

Поставят се две кори лазаня на кръст, отгоре се поставя лъжица Бешамел, смес от каймата и малко настърган кашкавал. Завива се на пакет, нареждат се в тава върху сос Бешамел 3-4 с.л. по дъното, отгоре пак сипваме сос, останалата плънка от кайма и завършваме с Бешамел.

Печем в загрята фурна180°C около 35 минути, изважда се, поръсваме с настърган кашкавал и връщаме във фурната да се разтопи.

Това е просто един различен начин да приготвим вкусна лазаня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: