Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновани Ябълки

Мариновани Ябълки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Мариновани Ябълки1 / 2
08/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 кг
  • вода - 1 литър
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 3 ч.л.
  • карамфил - на вкус
  • дафинов лист - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да си направим мариновани ябълки, най-подходящият съд е трилитров буркан.

Измиваме ги добре, подсушаваме и ги напълваме в буркан. Ябълките не трябва да са много големи, за да могат да влезнат през отвора.

След като ги наредим прибавяме в буркана 3 с.л захар, 3 ч.л сол, няколко карамфила и дафинов лист. Пълним със студена вода, затваряме с капачки.

Разклащаме, за да се разтворят солта и захарта и обръщаме с капачката надолу. Оставяме една седмица на стайна температура и тогава прибираме на хладно място.

Ябълките могат да изтраят цяла зима.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: