Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Пилешки пай с розмарин

Пилешки пай с розмарин

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401684
Пилешки пай с розмарин1 / 2
18/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • розмарин - 1 ч.л.
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • картофено пюре - 1 ку4тия
  • галета - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се режат на кубчета и се оставят за десет минути в смес от лимонов сок, розмарин, сол и зехтин.

В 2-3 с.л. олио се пържат нарязаните на ситно лук и чесън. Добавят се пилешките късчета и се пържат за няколко минути.

Пюрето се приготвя според указанието в опаковката. Може и да си направите домашно такова.

В тава намазана с мазнина и поръсена с галета се изсипва сместа от тигана и отгоре се разпределя пюрето. Пече се около 30-40 минути до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте? Какво ще рече 1 кутия картофено пюре?
21.05.2018 15:34