Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофки с Праз и Яйца на Тиган

Картофки с Праз и Яйца на Тиган

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Картофки с Праз и Яйца на Тиган1 / 2
25/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • праз - 2 стръка
  • яйца - 4 бр.
  • сол
  • картофи - 5 бр. варени
  • олио
  • черен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме картофите в подсолена вода и варим до готовност. Вадим и нарязваме на кубчета и оставяме настрана.

Почистваме праза и го нарязваме на колелца.

В тиган с олио поставяме на котлона и поставяме нарязания праз. Пържим до омекване, след което добавяме варени картофи към праза и разбъркаме.

Овкусяваме със солта, черен пипер и 1-2 дафинови листа.

Оставяме така за около 2-3 минути, колкото да се смесят ароматите на продуктите.

Чукваме яйцата, разбъркваме и оставяме да се запържат.

Когато са готови картофките с праз и яйца, премахваме от котлона и разпределяме в чинии, като поднасяме със подходяща салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: