Пържени или печени, опукани, белени или небелени, чушките са си чушки, на този пост му трябва само малко повече внимание към оформянето. Дали трябва да се добави захар или брашно си е личен избор и не може да се налага като правило за всички. Аз лично обичам киселината на доматите и харесвам сосът да е лек, а не каша с брашно.
Забележка: Доматите не се рендосват, а се настъргват. Рендосват се дъски и талпи.
30.07.2022 09:49
6
Потребител#165089
Вкусотийка! Аз лично запържвам леко чушките, а чесъна запържвам от началото, преди да добавя доматите.
29.02.2016 23:42
1
Petya Angelova
мммммм с малко сиренце...!!!
30.04.2014 19:36
2
покчо
Чушките в случая не сте ги обелили. Соса без захар и брашно няма как да стане ако наистина е от Българска национална кухня. Чесъна не се поръсва а се накълцва и ври с доматите докато изври водата от тях след което се подправя с захар за да се убие киселото от доматите, осолява се на вкус и се сгъстява с лъжичка брашно разтворена до каша с вода. Тогава заливате печените обелени и изпържени леко в брашно чушки. А бе с две думи нито портрета нито текста горе има нещо общо с истината.
30.04.2014 19:12
14
8
мимоза
много сте зле погледнете на снимката че чушките са пържени не печени и са с люспите маи сте правили свободни съчинения
30.04.2014 13:31
3
1
митко
трябва да се добави и щипка захар,защото иначе ще получите киселини от доматите.Това е съветът ми.
Където преобладават доматите трябва да се добави лекичко захар.
Забележка: Доматите не се рендосват, а се настъргват. Рендосват се дъски и талпи.
Където преобладават доматите трябва да се добави лекичко захар.