Баща ми сега прави пилето, ще видим дали е хубаво. Мерси за рецептата.
09.12.2010 20:27
Venci
За да не ви става на бучки, трябва да изсипете бульона на пилето изведнъж и да бъркате енергично. Какви са тия глупости, да чакаш да изстине, после се смесва, няма такова нещо. И фрикасето става по - вкусно като му се сложат 3-4 скилидки чесън на края.
13.11.2010 14:14
1
2
1
Lillilys
Напротив – започва се по малко и не се бърка, а се размива. Точно ако се изсипе бульона наведнъж ще станат бучките, защото брашното ще стане на тесто, а не на каша. Няба нужда нито от охлаждане, нито от миксер, нито от енергично бъркане докато ти се откачи рката. Има си техника, която не е описана.
10.12.2015 22:56
3
вики
Пиле фрикасе се прави с прясно мляко и бялото месо на пилето. То е много вкусно. Ако обичате, можете да добавите и сок от лимон. Яйцето на мен много ми харесва. Пиле фрикасе може да го сервирате с гъби.
30.10.2010 18:22
дида
Вместо кисело мляко слагам сока от 1 лимон в яйцето. Хем не се пресича, хем ароматно и здравословно.
17.10.2010 11:11
hrisu
Хареса ми рецептата, само не сте писали кога добавяме пилето.
16.10.2010 18:36
петя
Това е най-хубавото пиле фрикасе, което съм яла. Има ли други разновидности на пиле фрикасе или е само тази рецептата ?
15.10.2010 15:58
Vania Milcheva
Наистина рецептата е стахотна, а е и много лесна за приготвяне. Поздравления.
16.08.2010 14:52
tsvetelina
А и когато добавяте яйцето, изчакайте малко сместа от огъня да се охлади, за да не се пресече.
12.05.2010 13:39
1
tsvetelina
Аз мисля, че фрикасето е супер, но за да не се получат бучки, трябва да се сипе студен.
12.05.2010 13:34
1
Рони
Рецептата е страхотна. Браво.
11.05.2010 15:01
sunny
Да допълня към рецептата:
когато леко запържите брашното, след това изчакайте да изтине и го разтворете в бульона(вода), но също студени. И за да няма бучки във фрикасето, го разбиите добре с миксер или пасатор за да се разтвори добре. Когато сгъстявате фрикасето на котлона, бъркайте за да не загори на дъното.
4-5 лъжици брашно на литър течност са достатъчни за да се сгъсти.
17.03.2010 23:56
1
bigtime
Ами, да кажем, че гъбите не се виждат на пръв поглед, а какво да кажем за ориза.
когато леко запържите брашното, след това изчакайте да изтине и го разтворете в бульона(вода), но също студени. И за да няма бучки във фрикасето, го разбиите добре с миксер или пасатор за да се разтвори добре. Когато сгъстявате фрикасето на котлона, бъркайте за да не загори на дъното.
4-5 лъжици брашно на литър течност са достатъчни за да се сгъсти.