Аз правя соса за фрикасето с 50 гр. масло, 3 пълни супени лъжици брашно, пържа до промяна на цвета на брашното. После разрежда м с пилешки бульон и кисело мляко на вкус. Соля и прибавям малко черен пипер. Слагам на края 2-3 жълтъка. Подправям с естрагон. Вкъщи с фрикасе изяждаме бялото месо на пилето, което никой от нас не харесва, освен на фрикасе. Опитайте моята рецепта, ще ви хареса.
26.05.2024 15:44
20
3
Анонимен
Това фрикасе е точно като от едно време, в къщи много се харесва. Аз слагам месо от пилешки бутчета, да не е толкова сухо.
25.04.2023 10:25
17
Анонимен
децата много обичат това пиле фрикасе и го правя редовно. Благодаря за хубавата рецепта
28.03.2023 07:20
1
1
tissi
Благодаря много за рецептата! Получи се страхотно, приятелят ми също остана очарован след като е спрял да яде пиле фрикасе от дете, жертва се да се пробва и му хареса и на него. Добавям си я в Любими, за да ми е под ръка! Благодаря за времето вложено в споделянето на рецептата :)
20.11.2021 15:31
9
2
MarYot86
Прекрасна рецепта, стана ми любима. Някой път добавям и различни сирена към моето фрикасе и също става много вкусно
14.07.2019 10:51
5
Antoaneta Andreeva-Metodi
Супер лесно за приготвяне и много вкусно пилешко фрикасе!
21.02.2019 11:55
4
1
Mariana Kovacheva
Като се запържи брашното и се слага от бульона, на помощ идва пасатора. Става.....супер гладко. Слагам 1-2бр. дафинов лист и накрая в 1/2 кофичка кисело мляко, 1-2 жълтъка И СОКА ОТ 1/2 или 1 лимон / зависи от количеството фрикасе/. Ще си оближете пръстите!
25.02.2018 17:55
56
5
Ceylan Osmanova
Всеки път ми се получава фрикасето с тази рецепта!
07.11.2017 20:21
10
6
Ирена Христова
Обичам пиле фрикасе. След малко се залавям с приготвянето му. Благодаря за рецептата :)
25.02.2017 08:50
12
2
anka_neykova
поздравления за хубавата рецепта ,много обичам фрикасе а рецептата е перфектна, стана много хубаво,..мерси за рецептата
16.02.2017 12:10
10
3
Ivo
Аз прибавям към фрикасето и счукан чесън . Въпрос на вкус !
20.08.2016 18:35
35
3
Lillilys
За пореден път не устоях да се огранича само с продуктите в рецептата. След като сварих и извадих пилето, добавих няколко смачкани скилидки чесън и сушен сибирски лук (не знам какво ще се получи с пресен) и тогава смесих с брашното.
Към жълтъците и киселото мляко добавих няколко супени лъжици лимон.
Понеже забравих да си купя черен пипер, сложих подправка, съдържаща : черен пипер, бял пипер, зелен пипер, розов пипер, бахар и кориандър.
Резултатът ми хареса и реших да споделя моето пилешко фрикасе.
10.12.2015 20:17
4
3
Мира
Вчера го направих това пиле фрикасе по заръка на мъжа ми. Като за първи път се получи доста добре. Препоръчвам! :)
30.11.2013 13:49
7
7
Слави
Фрикасето Ви е страхотно правя го вече за трети път цялото семейство го обожава
15.10.2013 18:55
5
2
Мария
Рецептата наистина е много хубава. Аз реших да сложа още при варенето на пилешкото месо нарязани по дължина 2 моркова и след като добавих запърженото брашно, смесено с горещия бульон, добавих и 1 скилидка ситно нарязан чесън. Също така към жълтъците и киселото мляко сложих няколко капки лимонов сок. Но, разбира се, всеки има различен вкус! Поздравления за рецептата!
11.07.2013 21:54
6
Лидка
Стана чудесно, по-хубаво пиле фрикасе не съм яла :)
27.01.2012 12:35
2
1
Потребител#310153
Получи се много вкусно фрикасе.
25.05.2024 22:29
1
Христо Славейков
Класика!
05.02.2023 19:30
3
3
Анонимен
Слагам и нарязани гъби от буркан
300 - 400 грама.
⭐⭐⭐⭐⭐
Към жълтъците и киселото мляко добавих няколко супени лъжици лимон.
Понеже забравих да си купя черен пипер, сложих подправка, съдържаща : черен пипер, бял пипер, зелен пипер, розов пипер, бахар и кориандър.
Резултатът ми хареса и реших да споделя моето пилешко фрикасе.
300 - 400 грама.
⭐⭐⭐⭐⭐