По принцип не работя рецепти , които нямат качени собствени снимки, но тази рецепта на "Неизсъхващ козунак" все ме караше нещо да я поглеждам. Много пъти я четох и все я оставях във времето, но днес реших , че ще я приготвя за да разбера дали наистина този козунак е "неизсъхващ". Времето до края на седмицата ще покаже. Като даденото количество е много голямо и го разделих на три и се получи козунак с около 1 кг и 300 г. Работила съм го изцяло в миксер. В рецептата забелязах, че не е посочен никакъв аромат , а по принцип в козунак се добавя лимонова кора, портокалова кора, ванилия, ром , така че аз от себе си ги добавих, но също така захарта е малко като грамаж и трябваше да добавя още , може би около 300 г което е мой пропуск, но спазвах рецептата така както е зададена, но ако реша да го направя за Великден вече ще зная. Бадемите които се добавят са необелени, което също ме дразни и при повторно изпълнение ще добавя бланширан бадем. Интересното при тази рецепта е това, че течността е малко, но тя тук се допълва от разбитите на пяна жълтъци и разбитите на сняг белтъци. Консистенцията на тестото е мека, фина и пухкава, не е сбит. Тъй като работя всякакви видове козунаци от много години, било класически, с Маскарпоне и сметана, със заквасена сметана, с Дулсе де Лече и т.н. имам определено поглед и мога да преценя всяка една рецепта, а и съм пуснала достатъчно снимки и рецепти на работени от мен такива рецепти. Тази рецепта е добра, но , и имам забележки относно изпълнението ѝ .
PS Не мога да разбера, а го забелязвам определено при някои потребители, кулинари, как така пускат рецепти на които нямат качени собствени снимки, което ми говори, че дадена рецепта е само преписана от някъде и напечатана, а може и да е защото имат вече висок ранг и само преписват рецептите от кулинарни сайтове и ги пускат, не знам....
Благодаря за споделената рецепта.
PS Не мога да разбера, а го забелязвам определено при някои потребители, кулинари, как така пускат рецепти на които нямат качени собствени снимки, което ми говори, че дадена рецепта е само преписана от някъде и напечатана, а може и да е защото имат вече висок ранг и само преписват рецептите от кулинарни сайтове и ги пускат, не знам....
Благодаря за споделената рецепта.