Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Нашата баба Славейка ги правеше тези курабийки, само че тя разстилаше тестото на дебела около сантиметър и половина кора, намазване го с жълтък и го поръсваше само със захар песок (на кристали), след което го режеше с малка кръгла чашка. Така се получаваха различни формички, но винаги накрая имаше и топчета, които ставаха най-сладки, защото повторно ги ръсеше със захар. Орехи не слагаше, защото не виждаше добре и изпускаше черупчици вътре. Всички харесвахме тези корабийки на баба Славейка.
04.12.2023 02:26
9
2
1
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Всяка домакиня има своя рецепта за направата на курабийки. Тази, която посочвате вие е интересна и ще я опитам. Благодаря за коментара ви.
04.12.2023 09:26
Анонимен
Анонимен
Орехите изпадаха след изпичането.Не бяха достатъчно ароматни и сладки за това количество брашно.Правила съм по-вкусни сладки,но и тези ще ги изядем?.
03.12.2023 18:08
2
1
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Вкъщи много се харесаха. Тази рецепта я знам от баба ми и винаги се получава. При мен орехите не изпадаха, защото самото тесто е мазно заради маста и те залепват, както и захарта. Щом обичате повече сладко, следващият път добавете още захар. И за да не ви изпадат орехите, можете да намажете курабийките с жълтък, преди поръсване. Благодаря за коментара и успех!
03.12.2023 19:51
1