Тази рецепта коментираха

Анонимен
Епи
Епи
Едва ли тази рецепта отговаря на турска баклава!
23.11.2013 13:26
3
Маестро
Маестро
Колкото и добре да се получи никой и никъде не може да направи истинска турска баклава, който не е опитвал на място в Турция тази баклава не може да разбере каква огромна разлика има между направената от турски майстори баклава и всички останали баклави.
23.11.2013 11:18
4
2
Диана
Диана
Още нещо. Захарния сироп е добре да бъде от 1 част захар и 1 и половина част вода за да не бъде прекалено сладка. Тук са дадени 6 ч ч захар и 6 ч ч вода. По добре е 6 ч ч захар и 9, или 10 ч ч вода.
01.09.2013 13:45
2
Диана
Диана
Правила съм тази турска баклава но с орехи.
Става страхотно вкусна. Правенето на корите не е трудно.
Тестото се замесва от яйцата , млякото, олиото, сода, лимон и брашно. Когато разтапяте маслото за да полеете суровата още баклава, сложете в тигана първо малко олио, за да не изгаря маслото.
01.09.2013 13:39
5
1
зилян
зилян
Страхотна е постоянно я правя когато ми идват на гости
турските сладки по-принцип са хубави в Истанбул по-центъра е пълно с такива магазинчета
но иначе ние турците умеем
17.07.2013 12:22
1
Р
Р
Благодаря много за рецептата, дълго време търсих рецепта за такава баклава. Не мога да разбера обаче от кои продукти се замесва тестото. Моля дайте пояснение.
10.04.2013 20:01
nana
nana
Опитаите я,страхотна е!
28.08.2012 13:47
1