Хора, това са действителни КИСЕЛИ краставички, още така наречената натурална туршия, която се приготвя само със сол, без оцет и не се стерилизира! Стерилизират се МАРИНОВАНИТЕ краставички в които се слага оцет, сол и захар. И аз от години я правя по руска рецепта.
05.08.2021 00:21
3
кольо
кой каза че е по руски,нещо бъркате
03.11.2013 19:03
3
Мария
За тази рецепта Лариса е права само водата завира със солта и се заливат краставичките,на мен една Рускиня ми каза на втория ден изваждам водата от краставичките и отново я кипвам ,затварям бурканите и обръщам.Пробвах я невероятно става.
08.10.2012 00:01
2
В.Левунлиева
Става въпрос за кисели краставички /по руски/, а не стерилизирани - има огромна разлика!
29.08.2012 12:04
3
Лариса
Рускиня съм, обаче не съм чула да се слага грозде при туршиите,ако има се слагат лозови листа-за да са хрупкави крастовички,вишневи листа и листа от хрян имат същата роля.Между другото грозде в Русия не вирее!Листа от черен касис, който на голям почит в Русия, придават страхотен аромат на крастовички.
24.06.2012 22:08
4
наско
мисля че краставичките се бланшират и не се стерелизират.
22.06.2012 08:32
Диана
Само че тези краставички не се стерилизират, ами водата се кипва и се заливат! Недей обърква хората!
13.10.2011 13:43
1
Виолета Станкова
Краставиците се стерилизират само да кипне водата, изваждат се и се обръщат с капачките надолу докато изстинат./ Може и да не се обръщат /. Така остават хрупкави и много вкусни, а ако се варят 10 мин.си развалят вкуса и омекват, приличат на варени.
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани