Начин на приготвяне
Първо разбиваме яйцата с кафявата захар в подходяща купа. Нишестето разтваряме в малко вода, за да не стане на бучки и го включваме в яйчената смес.
Бананите пасираме в чопър и добавяме и тях към по-горе споменатите съставки. Накрая слагаме и маскарпонето.
Преместваме всичко в тенджера на слаб огън и бъркаме с дървена шпатула докато кремът се сгъсти и стане на гладка гъста каша (ако маскарпонето не се разтвори, пасираме сместа за крема преди цялата процедура).
След като кремът е готов, го оставяме да изстива. През това време изпичаме трохите в тиган покрит с пергаментова хартия.
Смесваме съставките за трохите, като ги намачкваме с ръка и печем на порции. Щом са готови оставяме да изстинат и те.
Накрая сглобяваме тортата, като във форма за торта, чието дъно покриваме с пергаментова хартия (в случая диаметър 20 см), редим ред трохи, ред крем, ред трохи, ред крем и завършваме с ред трохи.
Покриваме плодовата торта с фолио и оставяме да престои за една нощ в хладилник. Украсата е по желание.
Безглутеновата плодова торта без печене е готова.
Коментари