Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова Торта»Безглутенова плодова торта без печене

Безглутенова плодова торта без печене

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9788845
Безглутенова плодова торта без печене
Снимка: Evgenia
1 / 6
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Безглутенова плодова торта - няма нужда от печене, което я прави още по-страхотна за приготвяне"

Необходими Продукти

  • За крема
  • маскарпоне - 500 г
  • банани - 200 г
  • кафява захар - 200 г
  • нишесте - 4 с.л., ванилия
  • яйца - 3 бр
  • За трохите
  • кокосово брашно - 250 г
  • масло - 100 г, меко
  • кафява захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбиваме яйцата с кафявата захар в подходяща купа. Нишестето разтваряме в малко вода, за да не стане на бучки и го включваме в яйчената смес.

Бананите пасираме в чопър и добавяме и тях към по-горе споменатите съставки. Накрая слагаме и маскарпонето.

Преместваме всичко в тенджера на слаб огън и бъркаме с дървена шпатула докато кремът се сгъсти и стане на гладка гъста каша (ако маскарпонето не се разтвори, пасираме сместа за крема преди цялата процедура).

След като кремът е готов, го оставяме да изстива. През това време изпичаме трохите в тиган покрит с пергаментова хартия.

Смесваме съставките за трохите, като ги намачкваме с ръка и печем на порции. Щом са готови оставяме да изстинат и те.

Накрая сглобяваме тортата, като във форма за торта, чието дъно покриваме с пергаментова хартия (в случая диаметър 20 см), редим ред трохи, ред крем, ред трохи, ред крем и завършваме с ред трохи.

Покриваме плодовата торта с фолио и оставяме да престои за една нощ в хладилник. Украсата е по желание.

Безглутеновата плодова торта без печене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Фантастично изглежда!
01.05.2022 15:54