Тази рецепта коментираха

Анонимен
Tatyana Gendova
Tatyana Gendova
Аз направих всичко от рецептата на половина.....получи се чудесна майонезка !!!
10.01.2018 13:59
10
3
Потребител#203631
Потребител#203631
нщо не се получи , стана на вода цялата смес, 400 мл. олио са твърде много за 2 яйца , тази рецепта е пълен боклук ,добавях кисело мляко и още яйца за сгъстяване , стана рядка смес като вода , много се ядосах изпотроших кухнята
24.12.2017 23:40
12
16
3
Анонимен
Анонимен
При мен беше същото. Аз пробвах на 3пъти.изхабих 6 яйца и литър олио. Нищо, нула...
28.02.2022 23:30
Николай Христов
Николай Христов
Който чете между редовете е така.И при мен първия път се получи рядка каша която после добавих към получената от втори път майонеза.Цялата тънкост е в това да се държи ножът на миксера на дъното, включва се и постепенно се издига ,иначе наистина си става на каша.
20.07.2018 16:10
2
4
Кака и Батко
Кака и Батко
Тръгнал си в грешната посока потребител №203631, ако майонезата ти стане рядка добавяш олио, а не вода, нека съм по-точен, добавяш мазнина, а не вода т.е. к.млако, яйца и т.н. Не всичко е загубено, сега можеш да вземеш една част от бъркоча, който си сътворил, примерно 1/3та, добавяш олио и биеш до хомогенизиране, ако не се получи добавяш още олио и така докато докараш до нужната гъстота. Имай предвид, че получаването на майонезата много зависи от бъркалката (пасатора), който използваш - трябва да има странични елептични отвори на нивото на ножчето. Имал съм такъв случай с пасатор Филипс, нямаше ги тези отвори, а само долната част на камбанката беше вълнообразна - майонеза не се получи докато не направих въпросните отвори с ъглошлайфа. Така, че не бързай с определенията "пълен боклук", още повече когато се появяваш тук анонимен. Това, че заради 2 яйца и 400 гр. олио си изпотрошил кухнята говори за лабилна психика, но това е предмет на друга дискусия.
28.12.2017 13:52
71
4
Рени Иванова
Рени Иванова
Прочетох хвалебствените коментари и се подлъгах да пробвам. Това не е никаква майонеза. Истинската се прави само от жълтъци, това е някаква пародия.
22.12.2017 16:13
14
10
2
Кака и Батко
Кака и Батко
Рени, аз съм баткото и се казвам Стоян - не съм пробвал (до сега) майонеза само със жълтъци, пробвал съм обаче да заменя едното яйце със супена лъжица вода или мляко - въпрос на вкус, но на мен по-леката майонеза ми харесва повече, а и не обичам да бая на манджите. Така, че никой не те е подвеждал, сама си решила да опиташ и не ти е допаднало, ОК - въпрос на ТВОЯ вкус е, но да се изказваш, че майонезата с цели яйца е пародия е меко казано дразнещо.
Тук никой не се нуждае от оценката ти, ако имаш какво да казваш дай своята рецепта, ще пробвам, ако не ми хареса няма да те плюя, просто няма да повторя.
В кулинарията при мен важи само един закон - името на манджата се дава едва след като е готова, моят яйчен сос с олио и магданоз съм го кръстил Майонеза, ако имаш претенции за притежание на името или марката можеш да се обърнеш към съда хахаха!
Весели празници!
28.12.2017 14:06
19
7
yuliana stoilova
yuliana stoilova
Само от жълтъци ми става много тежка, въпрос на вкус според!!!
23.12.2017 21:46
6
1
yuliana stoilova
yuliana stoilova
Майонезата стана много хубава, гласуването не ми се получи но звездичките са 5 броя.
14.11.2017 11:52
12
4
Георги Белев
Георги Белев
Реших да пробвам новия пасатор слезнах до кокошките взех две яйца другото както е написано и стана готова
30.06.2017 18:34
7
6
Plamen Panchev
Plamen Panchev
ЕМИ КАЗВАЙТЕ МИ ПО РАНО, ЧЕ ЯЙЦАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ БЕЗ ЧЕРУПКИТЕ. АЗ ЦЯЛА КОРА ЯЙЦА ПРЕЧУКАХ И МАЙОНЕЗА НЕ ВИДЯХ.
09.11.2016 18:41
19
8
1
Кака и Батко
Кака и Батко
Това с черупките беше лаф на покойния ми брат, иначе можеш да отидеш в съседния магазин и да си купиш "Орехова Луканка", което в превод е луканка на "Орехите", може и "еленско филе", а защо не и "кренвирши с прашки" - за сега плмата на първенството обаче е за "хамбуригенския" салам!
16.11.2016 16:21
6
Албена Димитрова
Албена Димитрова
Ултра лесно се получи.Перфектна майонеза.
25.09.2016 16:37
15
2
Petrova Miteva
Petrova Miteva
Потопете пасатора до дъно и след това го включете на най-високата степен.
Както е описано в рецептата не става майонеза
02.07.2016 07:48
16
10
3
Кака и Батко
Кака и Батко
"нехаресваниците" идват от анонимността, те и харесваниците не са някакъв ориентир, но сега нали е модерно да се "лайква", че да могат и неграмотниците да се изкажат, иначе представи си какви "писанки" щеше да четеш.
04.10.2016 13:09
1
3
Petrova Miteva
Petrova Miteva
Супер ми е любопитно какви са тия "нехаресваници". С какво не те съгласни? Мненията са адекватни, а почти всички имат кликан червен бутон...?
26.09.2016 10:28
4
2
Кака и Батко
Кака и Батко
По стечение на обстоятелствата имам два пасатора, един безизвестен китайски и един китайски Филипс. Безизвестният трябва да е на втора степен, но Филипса на първа - разликата идва от мощността на моторчетата, така че когато се изказвате посочвайте и за какъв пасатор говорите, не за фукня кой какво си има у дома, а за ориентир на останалите.
Благодаря!
03.07.2016 16:20
5
4
Кака и Батко
Кака и Батко
Рецептата е точно тази, без да имам претенции за точните пропорции. Искам обаче да споделя малко личен опит - години наред правя майонеза с едни и същи продукти, в един и същи съд, с един и същи китайски пасатор. Решихме да се изтънчим и си взехме Филипс - ужас, един път майонеза, пет пъти чорба. Сменихме съда, пробвахме с пропорциите, уж всичко да е на стайна температура и т.н. В крайна сметка се оказа, че проблемът е в самият пасатор, приставката с "иновативна форма" на Филипс - лека корекция на Филипса и сега майонезата е готова за 40 секунди, засичах нарочно. Ето я и рецептата - буркан "омния", вътре се слагат 4 чйца (без черупките), равна ч.л. сол, равна ч.л. лимонена киселина, бурканът седопълва с олио до извивката (мястото, на което започва да се стеснява), потапя се до дъното коригираната "иновативна" приставка за пасиране, натиска се копчето за нормални обороти, изтегля се плавно нагоре до получаване на майонезата т.е. всичкото олио да се поеме.
40 секунди и Добър апетит!
26.02.2016 18:48
24
8
2
Потребител#176581
Потребител#176581
И аз правя моята по тази рецепта и става перфектна
17.11.2016 12:52
6
1
Това за без черупките е добро
Това за без черупките е добро
Това за без черупките е добро
28.02.2016 03:10
23
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
С цялото яйце се прави :) Има и рецепти само с жълтък,но тази не е такава :) Много е вкусна,опитай :)
25.01.2016 14:17
13
2
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Мислех ,че се слагат само жълтъци в майонезата?!
24.01.2016 12:23
9
4
1
Кака и Батко
Кака и Батко
Днес попаднах точно на такъв коментар - все още не съм пробвал, но се твърди, че истинската майонеза се прави само от жълтък, дълго и тегаво биене с телта, бавно и полека добавяне на олио. Решил съм да опитам, но не вярвам някой да направи разлика между едното и другото, те не правят разлика между купешка и домашна майонеза, че тази само с жълтък ще различат от другата!
27.02.2016 17:58
5