Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Аз слагам яйце от хладилника, олио 4 пръста от дъното на тесния дълбок съд, сокаот шоловин лимон и сол. Започвам от дъното да разбивам и бАвно вдигам нагоре... Винаги става майонезата
11.09.2023 07:32
13
1
1
Анонимен
Анонимен
Пробвайте с шарлан.По вкусна става.Олиото вече не е олио....А пък и олиото е подирката на шарлана.Шарлана си е първокачествена растителна мазнина.
15.09.2023 14:39
1
Анонимен
Анонимен
Съсипах маса яйца и олио,нищо не става от тая рецепта.
05.07.2023 20:56
12
2
1
Анонимен
Анонимен
Грамажа е 200мл.на мазнината,а яйцата са 2 броя и щипка сол и щипка лимонена киселина.Това е консистенцията.Изсмуквате бавно с пасатора нагоре няколко пъти и става за броени секунди.
15.09.2023 14:41
Анонимен
Анонимен
Трябвяше да заочнете рецептата със това, яйцата да бъдат на стайна температура.
Аз ги срожих студени от хладилника и майонезата въобще не се сгъсти.
17.06.2023 12:31
5
2
1
Анонимен
Анонимен
Няма никакво значение дали яйцата са от хладилника или не са.....И на мен ми се е пресичала майонезата,но това става когато яйцата са по стари.
15.09.2023 14:44
Анонимен
Анонимен
Рецептата е точна става винги.
Може малко лимонтузу да добавите и малко подправки по избор/риган босилек маьорана/ но не прекалявайте.
14.06.2023 23:51
6
3
Анонимен
Анонимен
Направих половин доза за да видя дали ще се получи,признавам много е вкусна.На който не му става или яйцето е старо или е прекалил с мазнината,спазвайте грамажа.
30.05.2023 16:44
6
Анонимен
Анонимен
Добре се получи при мен, само че доста се усеща олиото въпреки че сложих 350 ml иначе благодаря за рецептата
27.03.2023 08:53
8
1
Анонимен
Анонимен
Първо се потапя пасатора и после се включва
13.02.2023 15:14
9
1
Анонимен
Анонимен
Наистина страхотна! Приготвя се бързо и е с невероятен вкус.
31.01.2023 08:46
4
Анонимен
Анонимен
Стахотна ! Много добре ми се получи ! Благодаря за рецептата.
20.09.2022 13:33
1
Анонимен
Анонимен
В тази рецепта за олиото е написано 3-4 ПЪТИ повече отколкото трябва.
400 милилитра олио са за минимум 6 яйца.

За да стане нормално - разбиваме яйцата със 2 супени лъжици олио и после разреждаме с олио без да спираме бъркалката до гъстота която ни устройва.

А за готварските умения на "кулинарката" - ами викам и "кулинарка" за да не и викам другояж.
18.09.2022 18:25
16
5
1
Анонимен
Анонимен
Явно не сте спазили рецептата, а сте мерили на око! С пасатор и бурканчето от комплекта става точно за толкова време и доста гъста. Вкуса е страхотен! А Вие явно не само не можете да готвите, но и не можете да пишете! Не обиждайте жената.
31.01.2023 08:49
3
Анонимен
Анонимен
Г-жо, рецептата ви не е коректна. Пробвах три пъти (единият път само жълтъци), изхабих 6 яйца и близо литър олио, почти си развалих пасатора и винаги си оставаше течна, не се сгъсти изобщо.
28.02.2022 18:55
9
5
3
Анонимен
Анонимен
Един жълтък в чаена чаша и започваш да го бъркаш с лъжичка, като добавяш олио на тънка струйка! Когато нямаше пасатор и! ?
20.01.2024 00:59
Анонимен
Анонимен
Защо само жълтъци, затова не се сгъстява майонезата
18.05.2023 16:33
1
Анонимен
Анонимен
Ами направете наполовина рецептата, за да получите колкото купешка кутийка. Рецептата е перфектна. За да не се получи търсете причината в себе си, а не в предложената рецепта. Между другото с литър олио за цял взвод войници ли ще правите майонеза?!
31.01.2023 08:52
Жоро
Жоро
Отлична рецепта! Благодаря!
29.01.2020 07:34
7
3
Светлана
Светлана
Майонезата стана невероятно вкусна. Много благодаря за рецептата !
06.05.2019 12:36
4
1
Ilia Iliev
Ilia Iliev
Майонеза та стана страхотна благодарение на рецептата и коментарите!
Благодаря ви!
24.04.2019 14:22
3
1
СИЛВИЯ НИКОЛОВА
СИЛВИЯ НИКОЛОВА
Прекрасна е!Ако следвате стъпките ще останете приятно изненадани...
04.01.2019 18:01
13
2
Ели Диди
Ели Диди
Здравейте, един оът направих майонезата и стана страхотна. Днес обаче нещо не е наред и не мога да разбера къде бъркам. На петата доза, която не успях да направя искам помощ. Помагайте какво може да не е наред.
30.12.2018 20:19
19
Вера
Вера
Правя тази майонеза от 30 години. Със яйца направо от хладилника. Щипка захар много подобрява вкуса. Солта не се разтваря в мазнина и затова преди да сипя олиото към яйцата и лимона ги разбивам с пасатора докато сместа побелее. Така поема по-малко олио. Правила съм я с чесън, с парченца пушена скумрия, с горчица. Ако пасатора е с цяла камбанка, просто го сложете на дъното леко под ъгъл. Бъркала съм майонезата с пасатор, с робот, с блендер, с миксер, май не съм пробвала само бормашина. Винаги става.
01.09.2018 16:07
46
6
2
Вера
Вера
При добра техника на приготвянето на едно средно голямо яйце - 150 мл. олио. Много е важно да се ползва тесен и висок съд. Яйцата и олиото трябва да са напълно разделени преди да се започне разбиването. Аз наливам олиото след като потопя пасатора в яйцата. Изчаквам 5 сек. и тогава пускам пасатора. Вкарате ли повече олио в яйцата още в началото - няма майонеза! Пасатора се вдига нагоре чак когато на дъното вече се е захванала.
19.03.2019 08:58
7
пенчо клисуров
пенчо клисуров
Благодаря много за този начин на приготвяне...само да питам колко олио слагате.
27.02.2019 15:43
Светла Д.
Светла Д.
Много добре ми се получи
06.08.2018 13:44
9
3
Яна Чолакова
Яна Чолакова
Три думи:бързо,лесно,вкусно!!!Благодаря!Защо не мога да дам звездички....?
20.05.2018 10:24
14
5
Olena Krutko
Olena Krutko
Много вкусно
26.03.2018 19:48
3
5