За да Ви полепнат подправките равномерно оставете парчетата месо да висят на студено и проветриво място за 2-3 дни без подправките.Така месото узрява,става лепкаво и обмазката с подправки се нанася равномерно.
05.01.2017 12:25
3
Румен Колев
Абсурд е да изсъхне за 4 дена-това ще си е сурово месо леко овкусено ,тоест нищо общо с филе елена например.
02.01.2017 18:12
5
Кака и Батко
Разбира се готовността се определя с опитване, но 3-4 дена ми изглеждат безкрайно малко, интересно е в какво е увито филето за времето на престоя си в хладилника и как се съхранява след като е готово. Другото интересно за мен е каква е ролята на виното, дали там не е тайната месото да запази свежия си вид - на мен все ми потъмнява, вкусно е, но няма вид. Последно ще споделя, че аз намазвам подсушеното филе с чесъна, от една страна заради самия вкус и аромат, а от друга това помага подправките да полепнат по месото, което винаги ми е било проблем.
20.02.2016 18:10
20
2
1
Smarayda Ruseva
Относно виното - да, това е едното действие на виното, запазва свежия цвят на месото, освен това овкусява и допълнително консервира. Аз приготвям филе по следния начин - овалвам го в сол, престоява в хладилника 12 ч, после го изваждам от солта и го слагам в съд с вино за 3-4 ч., след което го подсушавам, овалвам го в подправки и с конец провесено на хладно го суша 5-7 дни, след това е готово за консумация. Вероятно през топлите месеци ще се суши в хладилника - нямам опит, засега сушим месо само през студените месеци. Чесънът който добавям е на гранули, смесен с другите подправки.
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани