Тази рецепта коментираха

Анонимен
marcheva14
marcheva14
Добавям три снимки на едни шарени френски макарони, направени днес. Пълнеж от бял шоколад, масло , сметана и мента. Направени са набързо за вкъщи и не съм пресявала бадемова смес затова са и малко "рошави" отгоре, не са напълно гладки, но няма значение на вкус са фантастични. Бяха ми останали 180 г белтъци от Коледа и преседяха точното време в хладилник и бяха много подходящи за работа.
31.12.2016 00:53
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Когато белтъците са престоели( аз знам 3 дни) се втечняват и това е едно от основните правила за правенето на френски макарони.
07.05.2016 17:38
1
Покажи всички подкоментари
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Какъв е смисъла да стоят белтъците няколко дни в хладилник, а след това да са на стайна температура?
07.05.2016 14:51
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Моника, здравей и здравей на Албена!
Моника, напиши в youtube French Macarons , Chocolate Macarons, Raspberry Macarons , първото е френски макарон, шоколадов макарон и ягодов макарон и ще ти излязат различните клипове и съответно рецепти. Но аз рецепта съм пуснала и можеш спокойно да я ползваш. Също така съм дала източник Йоана Петрова и през Гугъл можеш да напишеш и ще ти излезе и нейната рецепта и най-важното е да гледате техниката на свиване на белтъчната маса с бадемовото брашно. Въртенето на шпатулата. Можеш спокойно да пропуснеш в рецептата на Й.Петрова допълнителните съставки като канела, бахар и др. Остави само на основните продукти както съм ги дала в рецептата по-горе. Нейните са добри, но са по коледни с много аромати. Този пълнеж който съм посочила е най-лесния и елементарен, но е много приятен. Затопли си леко сладкото което си пожелаеш, постави желатина в студена вода за да набъбне няколко минути и го прибави към топличкото сладко, но да не е горещо. Добави и алкохола и остави да се темперира, то ще се стегне , но не го изпускай да стане плътно желе, а да е хем стегнато, хем меко и с малка ч.л нанасяш и захлупваш с другата черупка. Притискаш леко. Макарона е най-добър на следващия ден, той тогава омеква и така трябва да бъде, иначе в същия ден е доста твърда черупката.
PS ако нямате бадемово брашно готово може сами да си направите, като се бланшират в гореща вода бадемовите ядки за няколко минути, люспата пада веднага, оставяте ги да се изсушат добре и се минават няколко пъти през блендер и стават на бадемово брашно. Тези които са от София могат да закупят такова готово на ул Ан.Кънчев" до сладкарница "100 гр сладки" близо до "Солунска". Цена за 100 г - 3.60 лв
07.05.2016 10:33
2
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Струва ми се доста трудно за изпълнение.Браво.
06.05.2016 09:56
2
Покажи всички подкоментари