Тази рецепта коментираха

Анонимен
Марияна
Марияна
Моята баба правеше такива, но ги пържеше в олио от двете страни.В Добруджа им казваме Гюзлеми.Моя позната-туркиня ги прави по вашият начин.Едно е сигурно - много са вкусни.
11.06.2016 14:59
10
3
3
Анонимен
Анонимен
нито гюзлеметата, нито карталаците се пържат, това е нещо друго. пекат се на сач, с малко мазнина. двете са съвсем различни изделия. в старозагорско правят най-хубавите карталаци, но ги наричат бездермѝ.
10.02.2024 09:29
Анонимен
Анонимен
Гюзлемите не са карталаци.Има разлика между двете.
13.01.2024 20:48
Петя
Петя
Точно!Туркините ги правят ,но ги пекат на сач-гюзлюми-и с мас стават страхотни!
17.07.2017 16:43
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Искам да попитам сача трябва ли да го намасим преди да сложим да печем карталаците или направо на сух и горещ ги слагате?
09.06.2016 11:24
2
1
1
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
слага се мазнина
14.06.2016 14:12
4
1
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Страхотни са,често ги правя.Те са като турските гьозлемета ;)
08.06.2016 21:47
7
3
2
Анонимен
Анонимен
карталаците са толкова различни от гюзлемите, че практически нямат нищо общо! те се разточват няколко пъти и стават като многолистно тесто. гюзлемите са еднократно опъната кора, наръсена със сирене или нещо друго по избор, сгънати като плик за писмо и изпечени така - малко по-мързелива баничка.
10.02.2024 09:33
Петя
Петя
Не са "като",а са точно турските гюзлеми!
17.07.2017 16:42
3
3
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотна рецепта,с удоволствие ще ги приготвя :)
08.06.2016 18:45
1