Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Родопски карталаци на тиган

Родопски карталаци на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Родопски карталаци на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
27 мин.
Общо
47 мин.
Порции
8
"Оставете другите да си хапват овесената каша, вие се насладете на тези вкусни банички на тиган"

Необходими Продукти

  • сирене - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 3 щипки
  • оцет - 1 ч.л.
  • брашно - 230 г + за поръсване
  • вода - около 80 мл (или вода/прясно мляко - 50/50)
  • свинска мас - за намазване
  • захар - 2 щипки
  • олио - 2 с.л. + за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното, направете кладенче и чукнете вътре яйцето. Добавете олиото, оцета, водата, солта и захарта. Замесете еластично и меко тесто.

С тези количества на продуктите ще ви се получат около 8 карталаци.

Оставете тестото да се отпусне за половин час, намазнете го с олио, за да не стане сухо, може и да го завиете с кърпа.

Щом времето отмине, разделете на 8 части и разточете всяка на кора.

Всяка кора намазнете с мас, поръсете със сирене и сгънете с формата на плик. Отгоре натиснете с точилката, за да стане тънко.

Може да го завиете на охлювче, но може да излезе плънката.

Изпечете баничките на тиган от двете страни. Щом са готови, пак ги намажете с мас, да се запазят вкусни и мекички.

Сервирайте родопските карталаци на тиган с кисело мляко за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: