Аз ги направих с бакпулвер и без яйце,опекох ги във фурната. Станаха уникално вкусни,както топли, така и студени имат невероятен вкус.
29.01.2019 12:20
1
Руми Кускусчиева
Уникално вкусни са,страхотна рецепта.Със сигорност ще направя пак.
10.01.2018 18:49
4
1
Анонимен
С яйце ли ги приготвите?
26.03.2024 16:47
PhD
Мили кандидат кулинари, направете 5-6 опита на скара на дървени въглища и като изгорите или оставите сурови пърленките ще разберете колко време е необходимо. Може да се правят на ел скара, но не директно върху реотана а върху доп решетка, на скара на дървени въглища(най-хубави стават) или върху печка на дърва само че се слагат в тава. И задължително се разнемат на тънко около 5-6мм и след запичане от едната страна се обръщат и се мажат със зехтин. Въртят се макс 2-3 пъти и чак накрая се слага чесновия сос или шарената сол(всеки според вкуса). Поздрави и вкусни успехи.
П.С. Дано съм бил полезен.
24.10.2015 16:16
20
3
ам ам
а може ли да се правят на сач?
22.02.2015 10:22
4
2
2
Ivo
Става и на сач
20.02.2017 22:10
2
1
Ivo
Става !
20.02.2017 22:09
аз
Звучи много много вкусно.
06.11.2014 18:31
1
2
Ивелина
Топли ли трябва да се сервират или може да ги сервирам и след няколко часа.
09.01.2014 14:31
2
8
Кулинар
Маята се разтваря в малко топла вода и захар вътре. Ако сте замесвали тесто, това трябва да е ясно :)
20.11.2013 18:19
5
Вероника
Само не разбрах какво правим с маята?
19.11.2013 18:40
Калина
Пърленките стават страхотни!Благодаря много за рецептата!
06.04.2012 22:03
4
1
или
само глупак би пекъл 40 минути, виждайки, че нещо изгаря! Питките се пекат до "приятен загар", както се казва...
31.03.2012 17:13
9
1
аз
Поне дайте време, някои хора лесно се объркват и пекат 30-40 минути
П.С. Дано съм бил полезен.