Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Хлебна питка без месене

Хлебна питка без месене

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Хлебна питка без месене
Снимка: Анонимен
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Готови ли сте? Ето ви една страхотна питка, която се приготвя без месене, а резултатът направо ще ви смае"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г + още малко брашно за поръсване
  • топла вода - 200 мл
  • суха мая - 1 пакетче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно със сухата мая в купа. Добавете затоплена водата, сол, захар и зехтина и разбъркайте с лопатка много добре, докато се поеме цялото количество брашно.

Покрийте купата със стреч фолио и оставя тестото да втаса, докато удвои обема си.

Щом тестото се е надигнало, поръсете го с брашно, както е в купата. Набрашнете добре ръцете си и внимателно изсипете тестото в тавичка 26 см, на която предварително сте намазали дъното с краве масло.

Потупайте питката с брашно отгоре леко с пръсти и отново оставете да си почине за половин час.

Загрейте фурната предварително на 200 градуса и сложете питката да се пече. Сложете във фурната на дъното малка тавичка с вода и след 10-на минути намалете температурата на 180 градуса.

Изпечете хляба до готовност според фурната.

Хлебната питка без месене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
При мен също не се получи както на снимката. Тестото ми стана на големи парчета, за това и аз добавих още малко вода,но питката ми стана малка и не бухна. Къде греша!?
17.10.2023 21:41
Venera Gospodinova
Venera Gospodinova
Благодря! Пробвах най-различни рецепти, с месене, без месене и резултата винаги беше за боклука. Преди малко извадих питката, даже вече си похапнахме с масло и сирене! Страхотна вкусотия, не вярвах, че и аз някога ще успея да направя вкусна питка! Рецептата ми е вече любима, благодаря още веднъж!
05.03.2018 13:01
Mariya Zherkova
Mariya Zherkova
Днес направих тази питка , но когато замесих тестото стана много твърдо.Реших ,че не ми харесва така и добавих още малко вода.Всичко друго направих по описанието.Като за първи път се получи много добре.Вътре питката е с прилични шупли , но се надявам следващия път да стане още по-добре.Благодаря за рецептата.
03.11.2017 14:19
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Nikolay Genov
Nikolay Genov
Рецептата е много точна.Правя го по същия начин но мерките са във водни чаши 1/2 вода и брашно. Благодаря за хубавата рецепта.
12.09.2017 17:23
8
2
Покажи всички подкоментари