Начин на приготвяне
Пресейте брашното заедно със сухата мая в купа. Добавете затоплена водата, сол, захар и зехтина и разбъркайте с лопатка много добре, докато се поеме цялото количество брашно.
Покрийте купата със стреч фолио и оставя тестото да втаса, докато удвои обема си.
Щом тестото се е надигнало, поръсете го с брашно, както е в купата. Набрашнете добре ръцете си и внимателно изсипете тестото в тавичка 26 см, на която предварително сте намазали дъното с краве масло.
Потупайте питката с брашно отгоре леко с пръсти и отново оставете да си почине за половин час.
Загрейте фурната предварително на 200 градуса и сложете питката да се пече. Сложете във фурната на дъното малка тавичка с вода и след 10-на минути намалете температурата на 180 градуса.
Изпечете хляба до готовност според фурната.
Хлебната питка без месене е готова.
Коментари