Тази рецепта коментираха

Анонимен
ГЕРГАНА ЯНКОВА
ГЕРГАНА ЯНКОВА
Да, при замесването се коригират млякото, захарта и брашното. Винаги съм се чудила защо прегаря захарта и как да го избегна. Благодаря за информацията :)
21.09.2016 11:59
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Питката е добра като идея, но захарта ти се е препекла отгоре. Градусите с които печеш са високи за питка със захар, млякото ми се струва малко за това количество захар и брашно, но това се коригира по време на замесването. Препоръчвам ти за сладките питки да слагаш повече мазнина, толкова много захар пречи на маята да бухне и прави тестото сбито, затова е добре да се слага масло, мас или олио, което да балансира тестото. За да не прегаря захарта отгоре трябва да се намокри с вода, да се получат твърди кристали или да се намаже с белтък и тогава да се поръси.
21.09.2016 11:49