Вече няколко пъти я правя и наистина е много добра. Децата много я харесват. Може да подсилите вкуса от бульона, ако промените съотношението бульон-прясно мляко. Аз я правя 2 части бульон към 1 част мляко. Също, вкуса на булцона става по-наситен, ако не пълните тенжжерата под налягане догоре с вода, а само около 1 пръст над месото (водата не извира от тенджерата под налягане). Месото - колкото ви харесва (аз слагам 1:1 месо-чорба :) ). Ако харесвате вкуса на бахара и дафинов лист, може да добавите в тенджерата под налягане.
08.02.2025 10:05
Анонимен
Стана чудесна ! Направих я както е записано.Благодаря !
11.11.2024 21:16
Анонимен
Два литра бульон + един литър мляко на 500 гр. обезкостеното месо, нещо не ми се вързва. Такава рядка чорба не бих ял.
19.01.2023 04:21
1
1
iramdeibg
Току що я сготвих ,невероятна е . Много харесвам Шкембе чорба но хапвам само бульона ,шкембето го избутвам на страни (не ми харесва). Но тази рецепта е за хора като мен . С две леви ръце , защото не мога две яйца да сваря аз ги варя но те не омекват , чорбичката е невероятно вкусна .БЛАГОДАРЯ ВИ
06.04.2019 15:57
2
стефан
Рецептата е супер! Днес я сготвих стана много вкусна даже и жената дето не хапва шкембе чорба, с Джолана и хареса! Благодарности на София Рибагина!
21.10.2016 16:05
16
3
1
Сия Рибагина
Аз ви благодаря, Стефан, радвам се, че се е харесала на вас и семейството ви :)
Поздрави!
21.10.2016 16:34
15
2
Hristo Tomov
При варенето можете да добавите един морков,парче целина,картоф!По този начин ще овкусите чорбата,след като извадите месото пасирайте до гладкост,като по този начин ще уплътните чорбата!
19.10.2016 20:01
21
15
1
Сия Рибагина
Следващия път ще импровизирам повече, предпочетох този вариант, за да предложа заместител на шкембето, което много хора не харесват.
Поздрави!
Поздрави!
Поздрави!