Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Извинете, но около колко грама се получава готовият хляб? Идеята ми е да го приготвя в хлебопекарна машина, а за нея ми трябва тази информация. Благодаря.
01.12.2021 15:58
marcheva14
marcheva14
Елена, здравей!
Ще си разреша да кача още някоя и друга снимка към твоите на този чудесен "Селски хляб". Ще дам и малко разяснение как го приготвих аз днес. Освен това искам и да добавя още един начин за изпичането му и да стане още по-добър, така както направих аз.
Работих само с миксер и го оставих сам да измесва, като направо хвърлих продуктите вътре. Ползвах суха мая - бързодействаща. Първо ползвах два вида брашно, на една и съща марка, но различни по състав и съм доволна от резултата. Ползвах брашно на "Divella пълнозърнесто от мека пшеница - 400 г и бяло брашно на Mulino Bianco -400 г., но и аз основно работя с италианското брашно и винаги съм била много доволна. Водата която е посочена в рецептата не е достатъчна, при мен беше точно 600 мл, не ми е ясно ти как си го замесила с толкова малко течност?? и силно препоръчвам тези от вас които ще го направят да увеличат водата, за да се получи хубава еластична топка тесто. Оформих го с ножче го прорязах и го метнах във фурната на посочените градуси, като на дъното на фурната сложих и по-голяма купа пълна с вода за да има влага при печенето. Това спомага тестото да не изсъхва. След като беше готов, кората му на този вид хляб е доста твърда и затова го напръсках с вода и го завих в кърпа. Стана прекрасен. Благодаря за споделената рецепта.
03.11.2016 23:26
2
3
1
Покажи всички подкоментари