Това е по-скоро шоколадов ганаш, който се използва в торти и сладкиши. В никакъв случай не е сироп, което е течност със захар.
За шоколадов сос, с който се заливат сухи сладкиши, течността - мляко или сметана, трябва да е двойно повече от количеството на шоколада - например 100 гр шоколад, 200 грама мляко. Ако шоколадът е натурален (повече от 60 процента какао), може да се сложи повече течност. Ако шоколадът е млечен, 1 към 2.
За шоколадов сос, с който се заливат сухи сладкиши, течността - мляко или сметана, трябва да е двойно повече от количеството на шоколада - например 100 гр шоколад, 200 грама мляко. Ако шоколадът е натурален (повече от 60 процента какао), може да се сложи повече течност. Ако шоколадът е млечен, 1 към 2.