Тази рецепта коментираха

Анонимен
Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Всъщност на другите снимки фасул се вижда,но се чудя как е останал цял.
10.05.2017 11:01
17
1
Зори
Зори
Ами както виждате е останал. Всичко зависи от самия фасул. Ако се притеснявате от разваряване, добавете сол във водата, в която е киснал цяла нощ и при варенето няма да имате проблеми. А и както съм описала в рецептата:
"Печете в предварително загрята фурна на 180- 200 градуса за около 40 минути или докато излишната течност изври."
10.05.2017 11:28
17
1
Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Като цяло замисъла за такова ястие не е лош.Има грешка в изпълнението обаче.Първо пържите каймата,после Лука,а би трябвало да е обратното,защото докато ви омекнат зеленчуците,каймата ще се препържи.Да не говорим,че после и предстои и още една термична обработка при която направо ще стане на каша за още 10 Мин на котлон и после още 40 Мин на 180-200 гр във фурната.С фасула става нещо подобно.Веднъж сварен,после пак 40 минути във фурната на висока температура.Всичко би станало на каша,както и се вижда на снимката.Всъщност фасула даже не се вижда,нито каймата.
10.05.2017 10:59
1
17
1
Зори
Зори
Грешка имате Вие. Каймата се запържва първо, за да стане на трохи. Когато се добавят зеленчуците, те отпускат вода в мазнината от каймата и тя вече не се пържи, а се задушава заедно с тях. Между другото това е сос софрито и целта на каймата е да му придаде плътност и вкус. От коментарите Ви става ясно, че сте чели рецептата между редовете. Сосът "къкри" при намалена температура на котлона и под капак още 10 мин.
10.05.2017 11:24
17
2