Тази рецепта коментираха

Анонимен
Latinka Stoyanova
Latinka Stoyanova
Варената мусака не се пече във фурна. Може със заливката , но да я сварите накрая с мусаката. Аз лично я правя само в тенджерата и без заливка. Това е любимото ядене на децата!
10.01.2018 22:43
1
Покажи всички подкоментари
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Когато се запържи каймата съм имала предвид, извинявам се
09.01.2018 17:14
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Аз бях написала "Вкусна българска мусака", но редакторите са го променили. Времето зависи и от фурната. Аз правя така мусаката, защото заливката ми винаги не се получаваше поради факта, че имаше прекалено много вода. Когато се запържи мусака и се сложат картофите и течностите се засича време, докато картофите се сварят. При силен котлон това става за около 15-20 минути. А запичането във фурната е докато заливката придобие златист загар. Всяка фурна е различна и времето също е относително. Писала съм така, защото толкова време отнема при моята печка. Да, това не е точно варена мусака, а просто по-лесен начин за приготвянето й. Благодаря Ви за коментара. Всичко добро
09.01.2018 17:13
Кулинарна мрежа
Кулинарна мрежа
Времето за готвене ми се вижда недостатъчно, и аз съм правила варена мусака, но 15 минути за готвене няма да стигнат до никъде, дори и в тенджера под налягане. Колко време е самото варене на мусаката и колко време е запичането на фурната направо със заливката. И варена мусака не беше ли друго - мусака, която се приготвя само в тенджера, не се прави заливка, са застройва с яйца?
09.01.2018 16:57