Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Горещи се топват в студена вода и си овалват в пудра захар.
12.12.2024 12:25
Анонимен
Анонимен
В тестото не се слага захар.Слага се ванилия и 1 пак.бакпулвер в брашното.
27.12.2023 18:02
4
3
Dianagergana
Dianagergana
Уникални ! Много се харесаха . С удоволствие бих направила отново !
19.11.2023 09:46
4
Анонимен
Анонимен
Моите зимни сладки!
Правя ги за Коледа!
Мас:вино- 3:2 ми е съотношението
В плънката добавям и 1/4 орехова ядка.
20.07.2023 12:13
12
1
Анонимен
Анонимен
Zdraveyte. Vmesto Vino kakvo moga da sloja.
Ot sega vi blagodarya.
29.01.2022 18:35
6
1
Анонимен
Анонимен
Бира
26.07.2023 15:35
1
Потребител#181850
Потребител#181850
Получиха ми се разкошни, отдавна не бях ги приготвяла. Мисля, че тази рецепта е по добра от моята. Горещо я препоръчвам.Опасявах се,че няма да са достатъчно сладки и добавих половин ч. ч. пудра захар в тестото. Гласувам 5 !
12.01.2017 20:48
19
1
1
Анонимен
Анонимен
Аз съм ги правила със бира 1ч не със вино и стават разкошни.
11.12.2024 11:03
Радосвета
Радосвета
Много апетитно изглеждат, още утре ще ги направя.
24.09.2016 20:20
7
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Върнахте ме в детството! Непременно ще ги приготвя
23.09.2016 01:52
7
1
Потребител#176753
Потребител#176753
Разкошни! Гласувам с 5!
22.09.2016 22:53
5
3
Потребител#172526
Потребител#172526
Моите локумки.
19.06.2016 15:56
10
3
Потребител#172526
Потребител#172526

Тази рецепта знам от страшно много години и е първото нещо в кулинарията, което съм направил сам, с ръцете си и без чужда помощ. На 10 години...:))
19.06.2016 15:54
10
3
Мария
Мария
За бабините виненки не отговарям,но на мама виненките са без захар.Рецептата е само мас,вино брашно и сол и след това в пудра захар.Стават си достатъчно сладки от лукума и пудрата захар.Задължително с мас,както вече е споменато в коментарите.Брашното наистина е на око,то се усеща.
18.04.2016 07:35
43
5
София Александрова
София Александрова
на мен ми се струва малко 1/2 л. захар....После се овалват, но и тестото да е сладко ще е по добре.
11.05.2014 18:58
13
11
Ани
Ани
Станаха страхотни! Благодаря за автентичната рецепта! :)
10.01.2014 16:12
2
1
Надя
Надя
Само с мас-колкото повече престояват,толкова по-хубави стават.Аз ги правя на топчета и докато са горещи ги овалвам в пудра захар.
02.12.2013 14:14
28
4
Веска
Веска
С олио не стават вкусни. Непременно със свинска мас ги правете и тестото да не бъде твърдо. Може да се сложи и малко сода бикарбонат - 1/2 чаена лъжичка.
09.07.2013 17:54
15
вили
вили
няма ли някакъв набухвател
06.05.2013 09:14
2
Катрин
Катрин
Нека някой, който направи рецептата измери приблизително колко брашно (в ч.ч) слага. Моите не се получиха с брашно на око :(
17.04.2013 11:04
5
4
2
Smarayda Ruseva
Smarayda Ruseva
С брашно на око се правят. Точна дозировка няма, защото има значение каква е мазнината и какво е брашното. С количество чаша и повече мазнина отива със сигурност килограм брашно. Важното е да не става твърдо тестото. Аз добавям брашното най-накрая и бъркам с голяма лъжица докато започне да става тежичко и да се отделя от съда. Маслените теста си остават влажни от самата мазнина. Не трябва да се добавя брашно докато стане сухо тестото, защото после сладките/соленките ще станат много твърди.
17.04.2016 17:24
9
Павлета
Павлета
2 ч.ч сложих и още допълнително, докато се получи не твърдо тесто
03.03.2014 14:32
1