Маринован заек с вино по кубински

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
22/01/2010
"Опитвали ли сте друг път толкова вкусен и крехък заек?"
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 471
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печен Заек

Начин на приготвяне

Соевият сос, олиото, пресованият чесън, черният и червеният пипер, доматеното пюре и виното се разбъркват до еднородна смес (става гъста).

В тава се подреждат нарязаното заешко и отгоре се залива с марината, поставя се и дафиновия лист.

Покрива се и се оставя да се маринова за 12 часа.

Месо се пече заедно с марината в предварително загрята фурна на 250 С за 2 - 2 1/2 часа.

Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
Приготвяй си тази рецепта с:
Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
24.99 лв.
Виж ››

Когато искате и за месото място да има, и за гарнитурата - използвайте лесната за почистване правоъгълна емайлирана тава.

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
галя
галя
27.02.2014 12:51
излъгания трябвало да поглежда във фурната, все пак готви, времето за приготвяне е приблизително, но наистина това е много като продължителност и като градуси.Най-много 1-1,5 часа при 200 градуса
0
0
Диди
Диди
25.02.2012 01:15
Току-що пробвах рецептата, при мен стана точно за 4 часа в големия тостер. Най-важното е не колко се пече, а да се сложи едно глиганско ухо за аромат, преди супата да заври.
0
0
08.05.2011
08.05.2011
08.05.2011 15:12
Точно за 1 час се приготвя заека. Но домашния обаче.
0
0