Миди по бургаски

ЗорицаЗорицаГуру94525829234
30/06/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 808
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се задушават в тенджера с малко вода до тяхното отваряне, охлаждат се и им се маха горната черупка.

Всяка мида се намазва със смес от наситнените 2 глави кромид лук, 5 скилидки чесън, връзка магданоз, 50 г бяло вино, сол, черен пипер и 120 г масло, след това се нареждат в намаслена тавичка, поръсват се с настърганото сирене и се запичат до стопяване на продуктите.

Сервират се горещи!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар