Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка от смлени люти чушлета в буркан

Разядка от смлени люти чушлета в буркан

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Разядка от смлени люти чушлета в буркан
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
30/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
"Любимата разядка на малките дракончета и всички онези, които не се страхуват да придадат на храната си по-пикантен вкус"

Необходими Продукти

  • люти чушлета - 1 кг и 500 г
  • чушки - 500 г
  • чесън - 1 пълна кофичка от кисело мляко, обелен
  • сол - 4 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • оцет - 700 мл
  • олио - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лютите чушлета и чушките се изпичат леко или по-скоро опукват.

Чушките са като допълнение, ако чушлетата са прекалено люти. Могат да се използват и два килограма само люти.

След това се изчистват по възможност от семките, но не се белят. Смилат се заедно със чесъна.

След това към тях се прибавят солта, захарта, оцета и олиото.

Всичко се разбърква добре и се насипва в бурканчета. Не е нужно да се стерилизират.

Разядката може успешно да се използва за овкусяване на чорби, боб и др.

Разядката от смлени люти чушлета в буркан е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
пробвах я без оцет ,но я стирилизирах,стана много успешна!
22.10.2022 08:40
Анонимен
Анонимен
Толкова много оцет няма ли да стане много течно и кисело
02.09.2021 07:56
1