Гъбена Супа с Пресен лук

Даниела РусеваДаниела РусеваГотвач31981781
01/07/2018
"Лесна гъбена супичка, която ще ви очарова с вкус и аромат "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 992
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се 5-6 едри гъби. Пънчетата им се отстраняват. След това гъбите се обелват, като се премахва кожицата. Нарязват се на дребно, както и пънчетата. Загрейте на котлона олиото в тенджера и пуснете в него гъбите.

През това време се настъргва един голям морков на едрата част на рендето и той се добавя. Разбърква се, като се прибавя и нарязаният пресен лук. Сипват се 2-3 с.л. ориз, който се измива със студена вода, отново се разбърква и след 2-3 минути се залива с два литра топла вода.

Щом супата заври, се подправя по желание с вегета и малко сол на вкус. Готви се 15-20 минути да се свари оризът.

Оттегля се от огъня и се поръсва с накълцан девесил.

В една купичка се размачква крема сиренето, като към него се прибавя лъжица по лъжица от горещата супа, така че да се размие добре и да няма бучки.

Сипва се към супата и така тя се застройва, като се разбърква.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар