Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Енчиладас»Пикантни Енчиладас с Кайма

Пикантни Енчиладас с Кайма

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пикантни Енчиладас с Кайма3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Обявяваме ден на Мексиканската кухня и препоръчваме на всички чревоугодници тези Пикантни енчиладас с кайма"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 250 г
  • тортили - 2 бр.
  • авокадо - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • червен боб - 150 г
  • олио - 2 с.л.
  • чили - 1/2 ч.л. люто
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • пипер - 1/2 ч.л. червен
  • пипер - 1/4 ч.л. черен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на дребно. Загрейте 2 с.л. олио в тиган на котлона на умерена температура и запържете лука за около 3 мин.

Добавете чилито и разбъркайте за около минута. Добавете боба. Пържете боба за около 10-15 мин.

Загрейте 1 с.л. олио в друг тиган и запържете каймата, като натискате, докато стане на трохи. Добавете кимиона, черния, червения пипер и сол на вкус и след около минута и половин домат обелен и нарязан на кубчета.

Пържете около 15-20 мин или докато се изпари съвсем течността. Нарежете авокадото и другия домат на дребни парчета. Намачкайте авокадото, овкусете с лимонов сок и сол и добавете домата на кубчета. Разбъркайте.

Загрейте тортилите на сух тиган и ги поръсете с настърган кашкавал, за да се разтопи.

Разделете червения боб в две чинии.

Сипете от каймата върху тортилите и ги сгънете на две.

Поставете ги върху боба. Отгоре върху енчиладасите сипете от авокадото с домата.

Пикантните Енчиладас с Кайма са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: