Къпани Бухти с кисело мляко

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
2k
664
1k
3
03/07/2018
"Бухти, ама не какви да е, а къпани - в сироп "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо78 345
  • Преглеждания за месеца331
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бухти

Начин на приготвяне

В купа изсипвате млякото, добавяте содите и чакате 1-2 минути млякото да шупне. След това добавяте яйцето и на части от брашното. Трябва да се получи гъста каша.

Оставете тестото да почива 10-15 минути.

В малка касерола с поне два пръста загрято олио започвайте да пържите бухтите.

Помагайте си с две чаени лъжички, потапяни в чаша с вода, за да се отделя по-лесно тестото от лъжичката.

Не пържете на силен огън, а на среден, защото отвътре бухтите могат да бъдат сурови.

Сиропа направете от по-рано, за да може той почти да изстине. Вече поизстиналите бухти залейте със сиропа и ги поръсете с кокос.

Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото
22.23 лв.
Виж ››

Мнозина си мечтаят за закуска в леглото, а ние можем лесно да сбъднем мечтата ви с тази стилна бамбукова маса за закуска

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Чудесни!
1
0
Таня Левенова
да, наистина
1
0