Начин на приготвяне
Омесете меко нелепнещо тесто от изброените продукти, като предварително угасите содата в киселото мляко. Разделете тестото на 3-4 топки, за да ви е по-лесно да го разточите.
Разточете тестото на кора дебела около 0. 5 см. Разрежете го на ленти широки около 2 см.
Увийте всяка фунийка с лента от тесто и ги сложете да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна. Ако нямате фунийки може да си направите от фолио.
Печете фунийките до порозовяване, като гледате да не ги препичате много, за да останат по-меки. След като се изпекат фунийките ги извадете от фурната и махнете формичките от тях, докато са още топли.
След като сте приключили с печенето започнете с приготвянето на млечния крем.
Отделете 1 в.ч. от свареното мляко, а другото сложете на котлона със захарта да ври.
Яйцата, брашното и останалото мляко разбийте добре и на тънка струя прибавете към врящото мляко. Бъркайте непрекъснато докато се сгъсти и махнете от котлона.
Добавете ванилията и маслото и бъркайте до разтапянето му.
Напълнете фунийките с крема и по желание отгоре декорирайте със смлени ядки. Оставете вече готовите фунийки да престоят една нощ, за да омекнат.
При мен в повече случаи не успяват да престоят, не можем да им устоим :))
Фунийките с Крем Стъпка по Стъпка са готови.