Начин на приготвяне
Олиото се загрява в тиган с незалепващо покритие. Слагат се лукът и картофите, обелени и нарязани на тънки кръгчета, разбъркват се, посоляват се леко, покриват се с капак и се оставят на тих огън за 20 мин.
Отцеждат се добре от мазнината. В тигана се оставя 1 с. л. мазнина. Останалото олио може да се използва за готвене.
Яйцата се разбиват и се смесват с картофите и лука. Подправят се със сол и пипер.
В добре загретия тиган се изсипва сместа с яйцата и картофите и се пържи 5 мин. на средно силен огън. Обръща се картофеният омлет в голяма чиния и се връща отново в тигана да се запържи и от другата страна за 5 мин.
Тортията се сервира нарязана на парчета с пресни домати.
Тортия от картофи и лук - класика от Испанската кухня.
Коментари