Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена Супа с Картофи и Праз

Гъбена Супа с Картофи и Праз

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Гъбена Супа с Картофи и Праз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Богати вкусове се преплитат в тази зеленчукова супа"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • праз - 1 стрък
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в тенджера в олиото ситно нарязаният праз лук, след няколко минути добавете наситнените морков и чушка, накрая и гъбите, нарязани на кубчета или четвъртинки, според размера им.

След като се позадушат зеленчуците, постепенно добавете брашното, след което и червения пипер.

Залейте с литър и половина гореща вода и след като заври, пуснете обелените и нарязани на кубчета картофи и оставете да къкри на бавен огън за около половин час или до сваряването на картофите.

Свалете гъбената супа от котлона, подправете със сол и черен пипер на вкус и поръсете със ситно нарязан магданоз.

Гъбената Супа с Картофи и Праз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: