Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос с вино за печено месо

Сос с вино за печено месо

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328330
Сос с вино за печено месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1 л
"Разкошен сос, който можете да поднесете към свинско, телешко и агнешко - ще направи месото още по-вкусно"

Необходими Продукти

  • сок - 500 г от печено месо
  • бульон - 600 г или вода
  • червено вино - 100 г
  • брашно - 50 г
  • черен пипер - 5 г млян или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сос, получен при печене на месо (свинско, телешко, агнешко), се запържва пресятото брашно, докато получи кафяв цвят.

Сместа се залива с червено вино и бульон или топла вода.

Прибавят се подправки и се вари на тих огън за около 1 час.

След това сосът се прецежда и се поднася с печено свинско, телешко и агнешко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
58
47
34
22
10
Дай твоята оценка: