Начин на приготвяне
На дъното на тавичка за печене поставете резенче сланина. Отгоре сложете почистеното, измито и подсушено пиле, овкусено със сол.
Наоколо подредете четвъртинките обелени картофи, сложете още няколко филийки сланина и сложете да се пече в слаба фурна.
По време на печенето, поливайте леко пилето и картофите със стопено масло.
Малко преди края на печенето добавете нарязания на призмички хляб, полейте с малко масло и доизпечете.
Поднесете печеното пиле с картофи със зеленчукова салата.
Домашното печено пиле на мама е много вкусно.
Коментари
Неразбирам защо трябва да правя крутони?
А идеята със сланината ми харесва - правилсъм нещо подобно но с патпадък като съм го овивал в пушен бекон.