Начин на приготвяне
Затоплете водата, докато стане хладка. Сипете в част от нея маята и захарта в нея, и оставете за 10 минути на топло, за да шупне.
Останалата вода налейте в купа, добавете зехтина, солта и шупналата мая.
Добавяйте пресятото брашно на етапи и замесете много меко тесто, колкото да го придържате към ръцете си. Поставете го в намазана купа със зехтин, завийте го и оставете на топло за 45 минути.
През това време смесете нарязаните измити и подсушени маслини, нарязаните на ивици чушки, натрошеното сирене, настъргания кашкавал и 1 с.л. зехтин, разбъркайте добре.
Намажете обилно тава със зехтин, сипете втасалото тесто в нея, разтворете го с ръце (без да го премесвате) на кора. Разпределете плънката отгоре.
Сгънете тестото на торбичка, като го хванете от всички страни и дърпате към средата на тавата, за да затворите плънката (става лесно).
Обърнете сгънатото на торбичка тесто и разпределете с ръце равномерно из цялата тава, като забивате пръсти в него, за да се получи грапава повърхност.
Смесете разбитото яйце с натрошеното сирене, зехтина и подправките. Намажете оформения тутманик.
Нагрейте фурната на 230 градуса на въздух и поставете тавата в нея, намалете градусите на 200 и печете до готовност, или докато получите лек, златисто-кафяв загар.
Много, ама много вкусен тутманик от гръцката кухня!
Специалният тутманик с богата плънка е готов.