Ризото с пачи крак

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
06/07/2018
"Ризото с ароматни гъби, да добавим и бутилка Просеко, за да е пълно щастието "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 647
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите с четка, а ако са прекалено мръсни, ги измийте и ги подсушете. Ориза също измийте и накиснете за кратко във вода.

Накъсайте пачия крак и го запържете в малко сгорещено олио, докато си пусне леко водичката.

Прехвърлете в отделен съд заедно с бульончето и загрейте още малко мазнина на око в тигана. Запържете скълцания зелен лук, след което добавете и почистения и нарязан чесън.

Добавете отцедения ориз и запържете за кратко заедно с него. Долейте отделилото се от гъбите бульонче и постепенно доливайте по половин или 1 ч.ч. топла вода, бъркайте до абсорбиране от ориза и след това доливайте, докато оризът се свари, но не напълно, защото трябва да остане не напълно разварен и да е леко хрупкав. Малко преди края на варенето добавете гъбите и разбъркайте внимателно с тях.

Финално овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте с 2-3 с.л. крема сирене, и вашето ризото е готово.

Синя правоъгълна керамична тава 39 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Синя правоъгълна керамична тава 39 см
26.99 лв.
20.78 лв.
Виж ››

Красива керамична тава, от което може да очаквате единствено удобство и нищо друго. Правоъгълна форма, компактни размери и красив тъмносин цвят.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар