Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Запеканки»Запеканка със свински хапки, Бешамел и хляб

Запеканка със свински хапки, Бешамел и хляб

ИнаИна
Помощник Готвач
47187106
Запеканка със свински хапки, Бешамел и хляб
Снимка: Ина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • готварска сметана - 400 мл
  • хляб - 12 филии
  • масло - 100 г
  • сирене - 100 г
  • брашно - 100 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • естрагон
  • кашкавал - 200 г
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се месото на хапки и се сварява в тенджера.

В тиган се разтопява маслото и към него се прибавя сметаната, прясното мляко, натрошеното сирене и брашното. Подправя се със сол и черен пипер. Разбърква се до сгъстяване на соса.

В намазнена тава се нареждат по края филиите хляб, като леко се застъпват. Намазват се със сос и останалият сос се изсипва в средата между тях. В средата се изсипват и сварените хапки свинско месо.

Разбъркват се със соса и се поръсват със сол, черен пипер и естрагон. Отново се разбъркват и ястието се поръсва с чубрица.

Покрива се с фолио за печене и се пече около 20 минути на 180 градуса.

Отстранява се фолиото и се поръсва с кашкавал и галета. Запича се за 5-10 минути. При сервиране по желание се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: