Сладкиш с бисквити и кайсии

Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7664873080
"Сладкиш, който може да засенчи много претенциозни торти "
Приготвяне20 мин.
Готвене23 мин.
Общо43 мин.
Порции7
  • Преглеждания общо3 669
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Поставете двата вида бисквити в блендер и включете на средна скорост за кратко. Трябва да станат на трохи, но не на прекалено фин прах. Смесете ги със маслото и разпръснете в тавичка покрита с хартия за печене.

Запечете за кратко бисквитените трохи на 200 градуса във предварително загрята фурна. Целта е да станат хрупкави. Оставете ги да се охлаждат. Докато фурната е още гореща запечете в нея и орехите и ги накълцайте.

2. Почистете кайсиите от костилките и разполовени ги сложете на котлона с малко захар ако не са много сладки и 3-4 с.л. вода. Бъркайте докато омекнат и ги пасирайте на фино пюре. Претеглете пюрето, за кремчето ще са ни нужни 150 г, което би трябвало да е количеството му. Охладете пюрето.

3. Загрейте млякото със захарта на умерен огън и когато се опитва да кипне намалете огъня.

Разбийте яйцето и го смесете със кайсиевото пюре, брашното и нишестето. Сместта трябва да е идеално гладка и да няма бучки. Налейте я на тънка струйка към горещото мляко на котлона и бъркайте интензивно до сгъстяване на кремчето- около 5-6 минутки. Дръпнете от котлона и в топлия крем разтворете желатина, предварително хидратиран в студена вода. Разбъркайте хубаво.

4. На дъното на тавичка с диаметър 22-23 см. Разстелете половината от хрупкавите бисквитени трохи заглаждайки и притискайки леко.

Излейте кремчето и изчакайте да стегне- 2-3 часа. Аз прибирам в хладилник след като изстине.

5. За да завършите сладкиша покрийте го с останалите бисквитени трохи и орехите.
Украсете по ваш вкус.

Да ви е сладко.подобни рецепти тук

5 15
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар