Френска Чеснова Супа

10/07/2018
"Победител в Световното първенство по икономично готвене стана тази невероятно вкусна Френска Чеснова супа "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 274
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте главите чесън и без да ги белите, разполовете напречно всяка.

Подредете с разрезите надолу в намазнена обилно със част от зехтина тавичка. Изпечете за около 25-30 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Щом леко поизстинат, за да не се опарите, извадете скилидките от гнезденцата им или просто ги тръснете леко и те сами ще си паднат. Намачкайте ги с преса или пасирайте.

Загрейте тенджерка със останалия зехтин, ако на дъното на тавичката ви е останал от печенето на чесъна, също го прибавете. Щом се загрее (но не трябва да пуши, защото става вреден), сипете брашното наведнъж и бъркайте, докато се запържи и замирише приятно. Сложете чесновата паста.

Налейте на части бульончето при непрестанно разбиване, за да се хомогенизира всичко, и оставете така да покъкри около 15 минути на тих огън.

Сложете фидето, подправките и сол на вкус и варете до готовност на фидето.

Поднесете супата гореща като по желание поръсите с прясно накълцан магданоз.

Добър апетит.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар