Начин на приготвяне
Измийте главите чесън и без да ги белите, разполовете напречно всяка.
Подредете с разрезите надолу в намазнена обилно със част от зехтина тавичка. Изпечете за около 25-30 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Щом леко поизстинат, за да не се опарите, извадете скилидките от гнезденцата им или просто ги тръснете леко и те сами ще си паднат. Намачкайте ги с преса или пасирайте.
Загрейте тенджерка със останалия зехтин, ако на дъното на тавичката ви е останал от печенето на чесъна, също го прибавете. Щом се загрее (но не трябва да пуши, защото става вреден), сипете брашното наведнъж и бъркайте, докато се запържи и замирише приятно. Сложете чесновата паста.
Налейте на части бульончето при непрестанно разбиване, за да се хомогенизира всичко, и оставете така да покъкри около 15 минути на тих огън.
Сложете фидето, подправките и сол на вкус и варете до готовност на фидето.
Поднесете супата гореща като по желание поръсите с прясно накълцан магданоз.
Добър апетит.