Горски Орман кебап

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Горски Орман кебап1 / 2
15/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-5
"Търсим ли вкусна гозба с агнешко месо, отваряме златната книга на Турската кухня"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • моркови - 50 г
  • целина - 50 г
  • лук - 4 - 5 връзки
  • доматено пюре - 10 г
  • брашно - 10 г
  • вино - 200 мл
  • джоджен
  • чубрица
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на дребни парчета агнешко се задушава в мазнината и малко вода. След изваждането на месото в същата мазнина се задушават ситно нарязаните лук, моркови, целина.

Прибавя се доматеното пюре, брашното, виното, подправки, като добре се разбърква след всяка съставка.

Връща се и агнешкото и ястието се залива с бульон или топла вода и се вари до омекване на месото. Щом е готово се снема и се поднася с малко скълцан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Kalina
Kalina
Не сме длъжни да разбираме от шибаният Ви език
08.08.2014 16:54
1
2
яни15834
яни15834
оригинален орман кебап, в превод горски кебап
04.05.2014 15:20
айшето
айшето
не може да е хем горски хем, орман, щото орман в превод е гора, моля мислете, като пишете
15.06.2013 15:27
3
4
Жанина
Жанина
Сготвих тази вкусотия за вечеря и мъжа ми си облиза пръстите... много вкусно!
Добавих ориз и препечен хляб към ястието.
15.06.2013 00:18
2